Versiot verrattuina

Avain

  • Tämä rivit lisättiin.
  • Tämä rivi poistettiin.
  • Muotoilua muutettiin.
Kommentti: Fix links

Artikkelimme "Mikä merkitys eri rooleilla on Finazillassa?" kuvaa sitä, mihin roolien luomisella voidaan vaikuttaa ja mikä niiden käyttötapa Finazillassa on. Artikkelimme

"Roolien oikeuslistauksen järjestelminen haluttuun järjestykseen" taas antaa ohjeita listan organisoimiseen. Tässä artikkelissa opastamme, miten eri rooleja luodaan.

...

Roolille annetaan oikeuksia klikkaamalla roolin nimeä ja valitsemalla "Select Permissions". Uudet roolit saavat aina automaattisesti tietyt oletusoikeudet taustalle. Nämä oikeudet ovat ns. pakollisia oikeuksia.

Image RemovedImage Added

Kuva: i- symbolista aukeaa listaus, jossa kerrotaan, mitä perusoikeuksia uusi rooli saa automaattisesti taustalla

...

Select permissions valikossa aukeaa hakuikkuna, jonka alasvetovalikosta näkyy toiminnot, joihin käyttäjälle voi antaa oikeuksia. Oikeudet (onko kyseessä pelkkä lukuoikeus vai myös esim. muokkausoikeus ja poisto-oikeus), määritellään seuraavassa vaiheessa.

Image RemovedImage Added

Kuva: oikeuksien alasvetovalikosta valitaan osa-alueet, joihin käyttäjälle halutaan antaa oikeuksia (joko lukuoikeus vai myös esimerkiksi muokkausoikeus)

...

Halutut oikeudet valitaan listasta klikkaamalla yksitellen haluttuja oikeuksia, kunnes kaikki halutut oikeudet on valittu. Apply -painikkeesta päästään määrittelemään oikeuksia tarkemmin.

Image RemovedImage Added

Kuva: valitut oikeudet silloin kun listasta on valittu kaikki mahdollinen

...

Tämän jälkeen oikeuksia voi vielä rajata lisää vaihtoehdoin "read", "edit", "delete" ja "create" (sekä budjetti -kohdassa edellä mainittujen lisäksi "input"). Jos esimerkiksi jossain osa-alueessa roolille halutaan vain lukuoikeus, voidaan sen kohdalta poistaa muut oikeudet ja jättää pelkkä read -oikeus.

Image RemovedImage Added

Kuva: kuvan esimerkissä on rajattu käyttöoikeuksia luodulle budjetointiroolille.

...

Mikäli näkyvyyttä pitää rajata, tämä tapahtuu siis rajoittamalla dimensioita. Dimensioista pystyy rajamaan pois myös yksittäisiä arvoja, kuten kuvassa alla.

Image RemovedImage Added

Kuva: Dimensioiden näkyvyyttä yksittäiselle roolille / käyttäjälle voidaan rajata dimensiokohtaisesti roolin oikeuksien kautta

...

Jos esimerkin budjetoijalla on tarve raportoida laatimansa budjetit, voidaan roolille/käyttäjälle tehdä oma raportimalli. Raporttimalleihin liittyvät artikkelit löytyvät esimerkiksi hakusanalla"raporttimalli".

Image RemovedImage Added

Kuva: raporttimallin lukuoikeus on pakollinen, mikäli roolin pitää pystyä raportoimaan vaikkapa budjettia

...

Käyttäjälle voi myös antaa saman roolin (esim. CompanySuperUser) useaan eri asiakkuuden yritykseen. Tämä on ohjeistettu artikkelissamme täällä.

Image RemovedImage Added

Uuteen käyttäjätunnuksen liitettävää roolia voi testata etukäteen oheisesti. Liitä rooli käyttäjätunnukseen ja ennen käyttäjätunnuksen luovuttamista, testaa rooli kirjautumalla tunnuksella sisään Finazillaan ja tarkistamalla, mitä rooli näkee.

...

Roolit on myös hyvä nimetä mahdollisimman kuvaavasti tai jokaiselle käyttäjälle tai osalle käyttäjistä on oma personoitu rooli.

Image RemovedImage Added

Saman käyttäjätunnuksen voi kiinnittää roolien kautta useampaan yritykseen. Tämä tehdään valikossa Company - Users. Klikataan käyttäjän nimeä, jolloin kyseinen tunnus voidaan kiinnittää rooliin. Valitaan "Company" kenttään yritys, mihin oikeus annetaan.

...

Roles -listauksessa on roolien nimen perässä copy -painike, jolla kyseisen roolin voi kopioida.

Image RemovedImage Added

Kuva: roolin kopioiminen

...