Työaikatulkki / palkkarobotti

Palkkarobotin avulla saat tehostettua palkanlaskentaa ja vähennät palkanlaskentaan liittyviä manuaalisia työvaiheita. Palkkarobotin avulla saat luotua palkkatapahtumia automaattisesti työaikakirjausten perusteella, mm. ylityölaskenta, aikaperusteisten lisien laskenta, poissaolotapahtumien muodostaminen ja erilaisten päiväkohtaisten lisien laskeminen onnistuu palkkarobotin avulla.

Palkkarobotin käyttöönotto tehdään yhteistyössä asiantuntijoidemma kanssa. Käyttöönoton pituus on pitkälti kiinni asiakkaan panostuksesta, mutta tyypillisesti projekti menee läpi kahdessa kuukaudessa.

Käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

  • Asiakkaalta osallistuu palkkarobotin aloituspalaveriin (1-2h) yrityksen työaikaa ja palkanlaskentaa tunteva(t) henkilö(t). Myös palkanlaskennan ollessa ulkoistettu on palkanlaskijan hyvä osallistua palaveriin. Aloituspalaverissa käydään läpi miten määrittely tulee tehdä.

  • Asiakas määrittelee palkkarobotilta tarvittavat palkkalajit ja palkkatapahtumien muodostumissäännöt tarkoitusta varten asiakkaalle toimitettuun määrittelydokumenttiin. Määrittelyt tehdään riittävällä tarkkuudella ja sovitussa aikataulussa. Asiakas toimittaa määrittelydokumentin asiantuntijalle ja vastaa määrittelyihin liittyviin tarkentaviin kysymyksiin. Asiantuntija lisää dokumenttiin tekniset lisätiedot. Tarvittaessa pidetään määrittelypalaveri jos avoimia asioita on paljon (1h).

  • Asiantuntija toteuttaa laskentasäännöt Kellokorttiin.

  • Asiakkaan pääkäyttäjä / palkanlaskennasta vastaava henkilö osallistuu palkkarobottipalaveriin (1-2h), jossa käydään läpi palkkarobotin tehokas käyttö, testaaminen ja testihavaintojen raportoiminen.

  • Asiakas testaa palkanlaskennan säännöt testausohjeen perusteella testihenkilöillä tai todellisilla henkilöillä ja kirjauksilla.

  • Asiakas raportoi mahdollisista korjausta vaativista testaushavainnoista sovitun mallin mukaisesti ja testaa korjatut laskennat uudelleen.

  • Asiakas kuittaa onnistuneesti suoritetun testaamisen.