Versiot verrattuina

Avain

  • Tämä rivit lisättiin.
  • Tämä rivi poistettiin.
  • Muotoilua muutettiin.

...

/wiki/spaces/Finazilla/pages/1593508092 taas antaa ohjeita listan organisoimiseen. Tässä artikkelissa opastamme, miten eri rooleja luodaan.

Uusien roolien luominen

Roolien luominen aloitetaan valikossa "company" kohdassa "roles". Näkymään listautuu kaikki yritykselle luodut roolit. Listassa on valmiina roolit "CompanySuperUser" sekä "CompanyUser", sekä kaikki yrityksen itse luomat roolit.

Finazillassa valmiiksi olevat Company -tasoiset roolit

CompanyUser -rooli

Automaattisesti jokaiselle uudelle käyttäjätunnukselle syntyvä rooli. Tällä roolilla ei ole oikeutta tehdä tai nähdä mitään Finazillassa (paitsi käyttäjälle erikseen jaettuja Dashboardeja ja raportteja). Kyseisen roolin annetaan olla käyttäjälle kiinnitettynä eli sitä ei poisteta, vaan kyseiselle käyttäjälle kiinnitetään lisäksi rooli, mikä määrittelee käyttäjän oikeudet.

CompanySuperUser -rooli

Yritystasoinen pääkäyttäjätunnus, jolla pystyy näkemaan kaiken datan kyseisen yrityksen alla sekä muokkaamaan kaikkea. Tällaiselle käyttäjälle ei näy customer -valikko, eikä sen alla olevat valinnat.

Uuden personoidun roolin luominen

Uusi rooli luodaan oikean yläkulman painikkeesta "create role". Tämän jälkeen roolille annetaan kuvaava nimi. Tässä esimerkissä luomme roolin, jolla voidaan budjetoida. Roolin luomisen jälkeen Rooli ilmestyy listaukseen.

Roolille annettavat oikeudet

Roolille annetaan oikeuksia klikkaamalla roolin nimeä ja valitsemalla "Select Permissions". Uudet roolit saavat aina automaattisesti tietyt oletusoikeudet taustalle. Nämä oikeudet ovat ns. pakollisia oikeuksia.

...

Halutut oikeudet valitaan listasta klikkaamalla yksitellen haluttuja oikeuksia, kunnes kaikki halutut oikeudet on valittu. Apply -painikkeesta päästään määrittelemään oikeuksia tarkemmin.

...

Oikeuksien rajaaminen

Tämän jälkeen oikeuksia voi vielä rajata lisää vaihtoehdoin "read", "edit", "delete" ja "create" (sekä budjetti -kohdassa edellä mainittujen lisäksi "input"). Jos esimerkiksi jossain osa-alueessa roolille halutaan vain lukuoikeus, voidaan sen kohdalta poistaa muut oikeudet ja jättää pelkkä read -oikeus.

...

Jos esimerkin budjetoijalla on tarve raportoida laatimansa budjetit, voidaan roolille/käyttäjälle tehdä oma raportimalli. Raporttimalleihin liittyvät artikkelit löytyvät esimerkiksi hakusanalla"raporttimalli".

...

Käyttäjätunnuksen kiinnittäminen luotuun rooliin

Kun tarvittavat roolit on luotu ja rajattu halutulla tavalla, niin niihin voidaan kiinnittää company –tasoisia tunnuksia. Company -tasoiset tunnukset pitää aina liittää rooliin, ennen kuin mitään toimintoja pystyy näkemään tai käyttämään Finazillassa.

...

Käyttäjälle voi myös antaa saman roolin (esim. CompanySuperUser) useaan eri asiakkuuden yritykseen. Tämä on ohjeistettu artikkelissamme täällä.

Tiedot

Uuteen käyttäjätunnuksen liitettävää roolia voi testata etukäteen oheisesti. Liitä rooli käyttäjätunnukseen ja ennen käyttäjätunnuksen luovuttamista, testaa rooli kirjautumalla tunnuksella sisään Finazillaan ja tarkistamalla, mitä rooli näkee.

Tiedot

Muista myös informoida käyttäjätunnuksen haltijaa hänen rajoitetuista oikeuksistaan Finazillassa.

Tiedot

Roolit on myös hyvä nimetä mahdollisimman kuvaavasti tai jokaiselle käyttäjälle tai osalle käyttäjistä on oma personoitu rooli.

Tiedot

Saman käyttäjätunnuksen voi kiinnittää roolien kautta useampaan yritykseen. Tämä tehdään valikossa Company - Users. Klikataan käyttäjän nimeä, jolloin kyseinen tunnus voidaan kiinnittää rooliin. Valitaan "Company" kenttään yritys, mihin oikeus annetaan.

Useiden roolien luominen kun annettavat oikeudet ovat lähellä toisiaan

Mikäli personoidut roolit ovat lähellä toisiaan, ja ne eroavat esimerkiksi vaikkapa vain dimensioiden suhteen, voi olla järkevää kopioida rooli ja muokata sen jälkeen tehtyä kopiota.

...