/
Budjetille mahdollisuus tehdä oletusasetuksia

Budjetille mahdollisuus tehdä oletusasetuksia

Kun käyttäjä luo uuden budjetin, on budjetissa oletusasetuksena valinta, että budjetti aukeaa aina sille kaudelle, mikä on aktiivinen tilikausi. Mikäli budjetti ei sisällä aktiivista tilikautta, aukeaa budjetti ensimmäiselle budjetin vuodelle. Valintaa voi vaihtaa budjetin yläosasta ns. aikavalintakohdasta, mutta valinta on voimassa vain sen aikaa, kun käyttäjä pysyy kyseisellä budjetilla.

Jatkossa budjetille voidaan antaa pysyvästi oletusvalintoja, jotka pysyvät aina voimassa - vaikka budjetilta poistuttaisiin. Valinta ei ole henkilökohtainen, vaan koskettaa aina yhtä budjettia; huolimatta siitä, kuka käyttäjistä budjetin aukaisee.

Asetukset, joita voidaan säätää

  • Presentation type = määrää sen, aukeaako budjetti kuukausittain, kvartaaleittain, terttiileittäin vai vuositasoisesti

  • Decimals to display = määrää sen, paljonko budjetilla esitetään desimaaleja

  • Budget view = voidaan kertoa, mihin aikaikkunaan budjetin halutaan aukeavan

Budjettia luotaessa tai editoitaessa budjetilta löytyy valikko nimeltä display settings, josta yllä mainittuja asetuksia voidaan hallinnoida.

Kuva: Display settings -valikko sekä sen alta löytyvät lisämäärittelyt.

Valikon alta voidaan määritellä mm. se, että mihin näkymään budjetti aukeaa. Oletusarvoisesti budjetit aukeavat aina kuukausittaiseen esitysasuun. Oletusvalintaa voidaan vaihtaa halutuksi.

Kuva: Presentation type valinta.

Presentation type -valinta

Presentation type -valinnan asettaminen esimerkiksi kvartaaleihin ei tarkoita sitä, etteikö budjetilla oltaessa voida valita yläpalkin aikaikkunasta jokin muu vaihtoehto, vaikkapa kuukausittainen. Jos valintaa vaihdetaan budjetin kautta, on valinta voimassa niin kauan kun käyttäjä pysyy kyseisellä budjetilla. Budjetilta poistuttaessa oletusvalinta palaa takaisin päälle.


Esimerkki 1:

Yrityksellä on budjetti vuodelle 2025. Budjetille on asetettu oletus periodiksi kuukausittainen näkymä. Budjetti on määritelty aukeamaan vuodelle 2025. Pääkäyttäjä menee kyseiselle budjetille ja vaihtaa yläosan palkista, että haluaa budjetoida quarters -valinnalla. Yrityksen toinen käyttäjä tulee samaan aikaan ja aukaisee saman budjetin; hänelle budjetti aukeaa oletusvalinnalla kuukausittainen esitysasu.

Esimerkki 2:

Yrityksellä on budjetti vuodelle 2025. Budjetille on asetettu oletusperiodiksi kuukausittainen näkymä. Käyttäjä B on budjetoimassa kun yrityksen käyttäjä A käy muuttamassa budjetin oletusasetuksista vaihtoehdon tertiles. Muutos näkyy käyttäjälle A heti ja käyttäjälle B sen jälkeen kun hän päivittää selaimen tai käy Finazillassa toisaalla ja palaa takaisin budjetille.

Desimaalien määrä

Desimaalien määrää voidaan vaihtaa valikosta decimals to display. Oletusvalinta 0 tarkoittaa, ettei desimaaleja näytetä. Kenttään voi joko syöttää suoran halutun luvun tai käyttää vasemman reunan asetinta.

HUOM! Huomaa, että osabudjeteilla on oma desimaaliasetuksensa, joka määrää vain sen, miten desimaalit esitetään kyseisellä osabudjetilla. Jos osabudjetilla esitetään 2 desimaalia, mutta pääbudjetilla 0, näkyy luvut eri tavalla pääbudjetilla ja osabudjetilla

Budjetin aikajakson valitseminen

Budget view valinnoilla voidaan määritellä, että mikä on kyseisen budjetin haluttu aikaikkuna - eli mikä on ensisijainen ajanjakso, mihin budjetti aukeaa. Aikaikkuna voi olla muukin ajanjakso kuin vuosi.

 

Related content

Uuden budjetin luominen
Uuden budjetin luominen
More like this
Esimerkki: haetaan budjetilta A tietyn rivin/tilin saldo budjetin B osabudjetille
Esimerkki: haetaan budjetilta A tietyn rivin/tilin saldo budjetin B osabudjetille
More like this
Budjetointiprosessi tiivistettynä
Budjetointiprosessi tiivistettynä
More like this
Budjetoinnin aloittaminen
Budjetoinnin aloittaminen
More like this
Budjetin kopioiminen
Budjetin kopioiminen
More like this