Uuden tilin luonti

Jokainen Lemonsoft-käyttäjä luo uuteen käyttäjähallintaan tilin. Tilin kirjautumistunnuksena toimii käyttäjän määrittämä sähköpostiosoite, jolla käyttäjä kirjautuu jatkossa myös Lemonsoft-ohjelmiin. Sähköpostiosoitteen tulee olla sama, joka on lisätty Lemonsoftin henkilörekisteriin kyseiselle käyttäjälle (Sähköposti työ -kenttä). Kun käyttäjä on luonut tilin käyttäjähallintaan ja pääkäyttäjä on lisännyt käyttäjälle oikeudet yrityksiin, voivat käyttäjät kirjautua ohjelmaan (sähköpostiosoitteellaan).

Pikaohje tilin luontiin (alempana yksityiskohtaisemmat ohjeet)

 1. Mene käyttäjähallinnan sivuille: um.lemonsoft.eu

 2. Valitse Luo tili (create account) → Valitse Paikallinen tili (local account).

 3. Tili luonnin jälkeen ohjelma avaa käyttäjähallinnan → sulje selainikkuna/kirjaudu ulos

 4. Kirjaudu Lemonsoftiin (mahd. rdp-pikakuvakkeen lisäksi) juuri luomillasi tunnuksilla (sähköpostiosoite).

Esimerkki: Paikallisen tilin luonti (kirjautumistapa: Email / Sähköposti)

 1. Mene käyttäjähallintaan: um.lemonsoft.eu ja valitse näytöllä create account (luo tili).

   

 2. Valitse Local account (Paikallinen tili) ja sen jälkeen Create account (Luo tili).

 3. Valitse Rekisteröidy nyt.

   

 4. Syötä sähköpostiosoitteesi (sama, joka on Lemonsoftin henkilörekisterin Sähköposti työ -kentässä) ja valitse tämän jälkeen Lähetä vahvistuskoodi.

   

 5. Ohjelma ilmoittaa vahvistuskoodin eteenpäin lähettämisestä.

 6. Avaa sähköpostista ”Tilin Lemonsoft Oy sähköpostin vahvistuskoodi” -viesti. Syötä saamasi koodi vahvistuskoodille varattuun kenttään ja valitse Vahvista koodi.

   

 7. Anna tämän jälkeen itsellesi salasana, vahvista salasana toiseen kertaan ja valitse Luo. Salasanavaatimukset; vähintään 8 merkkiä, pitää löytyä isoja ja pieniä kirjaimia, numero ja erikoismerkki. Salasana ei saa myöskään sisältää ääkkösiä. Huomaa, että tähän syöttämäsi salasana on vain Lemonsoft-ohjelman käyttöä varten eli salasanan ei siis tarvitse olla sähköpostisi salasana.

   

 8. Tilin luonnin jälkeen kirjaudut automaattisesti käyttäjähallintaan. Huomaa! Ohjelma mahdollistaa näytöllä mm. uuden yrityksen luonnin, mutta jos et ole yrityksen pääkäyttäjä, voit sulkea selainikkunan/ poistua käyttäjähallinnasta valitsemalla oikean yläkulman valikosta Kirjaudu ulos. Tili on nyt luotu ja voit kirjautua Lemonsoftiin sähköpostitunnuksellasi (edellyttäen, että pääkäyttäjä on lisännyt sinulle lisenssit yrityksiin).

Käyttäjähallinta on tarkoitettu ympäristön sekä yrityksen pääkäyttäjien työkaluksi. Normaali käyttäjät luovat vain tilin ja voivat halutessa tarkastella Omat tiedot -sivulla lisenssitietojansa (ao. kuva). Käyttäjät voivat myös täydentää näytöllä nimen ja puhelinnumeron (nämä näkyvät pääkäyttäjälle etusivun Käyttäjät-listalla infotietona). Kuvan Ohje-valinta avaa tämän käyttäjähallinnan ohjeen.

9. Jatkossa kirjaudut siis Lemonsoft-ohjelmiin kohdassa 4. luodulla sähköpostiosoitteella ja kohdassa 7. antamallasi salasanalla. Tutustu myös Ohjelmaan kirjautuminen -ohjeeseen.