Käyttöoikeudet (lisenssit)

Käyttöoikeuksilla määrität käyttäjille käyttöoikeudet Lemonsoft-sovelluksiin. Tyypillisesti lisäät nämä samalla, kun lisäät käyttäjän yritykseen. Jälkikäteen muokkaat käyttöoikeuksia valitsemalla käyttäjän kyseisen yrityksen Käyttäjät-listalta. Tämä avaa alla kuvatun Muokkaa käyttäjää -dialogin, joka koostuu Paketit-, Lisäpalvelut- ja Yhteenveto-välilehdistä.

Käyttöoikeuksien (lisenssien) määritys käyttäjälle lyhyesti:

  1. Valitse ensin etusivun Käyttäjät-listalta käyttäjä, jonka käyttöoikeuksia haluat muokata

  2. Valitse aukeavan dialogin Paketit-välilehdellä käyttäjälle sopiva paketti

  3. Lisää Lisäpalvelut-välilehdellä käyttäjälle mahdolliset lisäpalvelut

  4. Rajaa tarvittaessa Yhteenveto-välilehdellä käyttäjältä sovellukset, joita käyttäjä ei tarvitse.

  5. Tallenna ja hyväksy sopimusehdot. Käyttäjälle käyttöoikeudet astuvat voimaan käyttäjän seuraavan kirjautumisen yhteydessä.

Paketit-välilehti

Paketit-välilehdellä valitset käyttäjälle ensin sopivan paketin. Pakettien sisältöön ja hinnastoon voit tutustua kotisivuiltamme tai lataamalla hinnaston tästä. Kukin paketti sisältää siis tietyt paketin mukaiset sovellukset, mutta voit vapaasti rajata paketista/käyttäjältä ylimääräiset käyttöoikeudet pois Yhteenveto-välilehdellä. Tarkemman ohjeen käyttöoikeuksien muokkaukseen löydät tämän sivun alaosasta.

Mikäli haluat lisätä käyttäjälle lisenssin, joka ei kuulu mihinkään pakettiin (vakiorajapinta tai jokin lisäpalvelu), valitse Ei pakettia -valinta. Haluamasi lisäpalvelun täydennät Lisäpalvelut-välilehdellä ja vakiorajapinnat Yhteenveto-välilehden Muokkaa-toiminnosta. Tarkemman ohjeen vakiorajapintojen käyttöoikeuksien muokkaukseen löydät tämän sivun alaosasta.

Kun jonkin paketti on valittuna, valitse Seuraava-toiminto tai Lisäpalvelut-välilehti.

image-20240626-092807.png
Kuva: Paketit-välilehdeltä valitset käyttäjälle sopivan paketin. Voit valita käyttäjälle vain yhden paketin.

Lisäpalvelut-välilehti

Lisäpalvelut-välilehdellä voit laajentaa käyttäjälle valittua pakettia erilaisilla lisäpalveluilla.

image-20240626-093042.png
Kuva: Lisäpalvelut valitset käyttäjälle oikean reunan kuvakkeesta (vihreä = valittu lisäpalvelu).

Yhteenveto-välilehti

Yhteenveto-välilehdellä näet yleiskatsauksen käyttäjälle valitusta paketista sekä mahdolliset lisäpalvelut. Alaosassa oikealla voit muokata käyttäjän käyttäjätyyppiä (vaihtoehdot: Pääkäyttäjä, Normaali käyttäjä tai Ulkoinen käyttäjä).

Oikealla näet kaksi Muokkaa-toimintoa, joista ylemmällä voit muokata vakiorajapintojen käyttöoikeuksia ja alemmalla valitsemasi pakettiin kuuluvien sovellusten käyttöoikeuksia. Näistä löydät tarkemmat ohjeet kuvan alta otsikoilla Vakiorajapintojen muokkaus ja Käyttöoikeuksien muokkaus.

 

Vakiorajapintojen muokkaus

Voit lisätä käyttäjälle rajapintalisenssejä, jotka ei kuulu mihinkään pakettiin. Valitse ensin Paketit-välilehdellä Ei pakettia -valinta ja sen jälkeen lisää Yhteenveto-välilehden Muokkaa-toiminnosta käyttäjälle tarvittavat rajapintalisenssit.

Käyttöoikeuksien muokkaus

Paketit-välilehdellä käyttäjälle valittu paketti sisältää oletuksena paketin mukaiset käyttöoikeudet eli lisenssit eri sovelluksiin. Voit vapaasti muokata/rajata käyttöoikeuksia valitulle käyttäjälle Yhteenveto-välilehden Muokkaa-toiminnosta. Toiminto avaa kuvan mukaisen Käyttöoikeuksien muokkaus -dialogin, jossa rajaat pois ne sovellukset, joita käyttäjä ei tarvitse tai johon käyttäjälle ei haluta antaa käyttöoikeuksia (vihreä = valittu lisenssi).

Lisenssipaketin vaihto (esim. O1 → O2) olemassa olevalle käyttäjälle ei oletuksena valitse kaikkia lisenssejä aktiiviseksi. Jos paketin laskee pienempään, niin uuteen pakettiin kuulumattomat lisenssit poistetaan.

Tallennusten jälkeen hyväksy vielä Lemonsoftin sopimusehdot. Käyttäjille muutokset astuvat voimaan käyttäjän seuraavan kirjautumisen yhteydessä.